Ο Warren Buffett επιβεβαιώνει την Apple ως κορυφαία επιλογή επενδύσεων
Νέα

Ο Warren Buffett επιβεβαιώνει την Apple ως κορυφαία επιλογή επενδύσεων

Η Berkshire Hathaway, η επενδυτική εταιρεία που ανήκει στον Warren Buffett, πούλησε πρόσφατα σημαντικό αριθμό μετοχών της Apple. Παρά την κίνηση αυτή, η εμπιστοσύνη του Μπάφετ στην εταιρεία παραμένει ακλόνητη. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των μετόχων του πρώτου τριμήνου της Berkshire Hathaway στην Ομάχα, όπου έχουν συγκεντρωθεί έως και 40.000 μέτοχοι, ο Buffett εξήγησε τους λόγους πίσω από τις πωλήσεις των μετοχών. Τα ταμειακά αποθέματα της εταιρείας βρίσκονται επί του παρόντος σε περίπου 189 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, θα είναι παρών στη συνάντηση, καθώς η Berkshire Hathaway είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Apple εκτός χρηματοοικονομικών εταιρειών που διαχειρίζονται τα ETF. Οι συμμετοχές της εταιρείας στην Apple μειώθηκαν κατά 13% το πρώτο τρίμηνο σε 790 εκατομμύρια μετοχές αξίας λίγο κάτω από τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Μπάφετ διευκρίνισε ότι η θετική του άποψη για την Apple δεν έχει αλλάξει και οι πωλήσεις οφείλονταν κυρίως σε φορολογικούς λόγους.

Ο Μπάφετ υπήρξε εδώ και καιρό υπέρμαχος των υψηλότερων φόρων για τους πλούσιους και τόνισε ότι η Berkshire Hathaway πληρώνει ό,τι φόρο απαιτεί η κυβέρνηση. Η εταιρεία πλήρωσε πέντε δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους μόνο πέρυσι. Άλλες σημαντικές επενδύσεις του Μπάφετ περιλαμβάνουν την American Express και την Coca-Cola, μαζί με την Apple. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτές οι εταιρείες θα παραμείνουν στο χαρτοφυλάκιο της Berkshire, ακόμη και με τη διαδοχή του Greg Abel ως νέου στελέχους.

Ο Warren Buffett, σε ηλικία 89 ετών, έδωσε πληροφορίες για το μέλλον της εταιρείας του και την επενδυτική στρατηγική της. Παρά το τεράστιο μέγεθός της, η Berkshire Hathaway συνεχίζει να αποφέρει αξιοσημείωτα κέρδη που έχουν κάνει τον Buffett έναν από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές στον κόσμο.

LEAVE A RESPONSE

Journalist and reporter on Newikop. Married with 3 kids.