Accurate Science: Persistent Chemicals
Νέα

Accurate Science: Persistent Chemicals

Σε αυτήν την έκδοση του Spot on Science, ο Jeff St. Clair συζητά για πάντα τις χημικές ουσίες, έναν όρο που μπορεί να σας είναι οικείος. Τα χημικά Forever είναι ανθρωπογενείς ουσίες που δεν διασπώνται εύκολα στο περιβάλλον. Αυτές οι χημικές ουσίες έχουν τη δυνατότητα να μολύνουν τις πηγές πόσιμου νερού και να συσσωρεύονται στην άγρια ​​ζωή και τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, θέτοντας κινδύνους για την υγεία μας.

Ένας κοινός τύπος χημικού forever είναι το PFAS, το οποίο μπορεί να βρεθεί σε διάφορα προϊόντα όπως αντικολλητικά τηγάνια, αδιάβροχα ρούχα, ανθεκτικά στους λεκέδες υφάσματα, περιτυλίγματα φαστ φουντ, ακόμη και σε ορισμένους τύπους οδοντικού νήματος. Ορισμένα προϊόντα μακιγιάζ, ιδιαίτερα μακράς διάρκειας και αδιάβροχα, μπορεί επίσης να περιέχουν PFAS. Η έρευνα έχει δείξει ότι τα αυξημένα επίπεδα PFAS στο σώμα μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα με το ήπαρ, τα νεφρά, τους θυρεοειδείς αδένες και το πεπτικό σύστημα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε την παρουσία χημικών για πάντα σε καθημερινά προϊόντα και να κάνετε ενημερωμένες επιλογές για να ελαχιστοποιήσετε την έκθεση σε αυτές τις ουσίες. Κατανοώντας τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με το PFAS και άλλες χημικές ουσίες για πάντα, μπορούμε να λάβουμε μέτρα για την προστασία της υγείας μας και του περιβάλλοντος.

LEAVE A RESPONSE

Journalist and reporter on Newikop. Married with 3 kids.