Rómulo Roux, Opposition candidate in Panama’s 2024 Elections, demands an end to “corrupt politics” in the country
Νέα

Rómulo Roux, Opposition candidate in Panama’s 2024 Elections, demands an end to “corrupt politics” in the country

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης λήξης της προεκλογικής εκστρατείας την Τετάρτη, ο Romulo Roux, ο υποψήφιος για την προεδρία της αντιπολίτευσης, προέτρεψε τους Παναμάς να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές στις 5 Μαΐου για αλλαγή του Συντάγματος και διάλυση του πολιτικού συστήματος που πιστεύει ότι θωρακίζει τη διαφθορά. Απευθυνόμενος σε εκατοντάδες υποστηρικτές στο James of Veraguas, ο Roux τόνισε την ανάγκη για ψηφοφορία για αλλαγή για τον τερματισμό της διαφθοράς και της ατιμωρησίας στην πολιτική.

Ο Ρου, ένας 59χρονος κεντροδεξιός υποψήφιος, είναι ένας από τους οκτώ προεδρικούς υποψηφίους στις εκλογές, οι οποίες αποφασίζονται σε έναν μόνο γύρο και με απλή πλειοψηφία. Παρά το γεγονός ότι υπολείπεται του πρωτοπόρου Jose Raul Mulino στις δημοσκοπήσεις, ο Roux έχει εκφράσει τα σχέδιά του να μεταρρυθμίσει το κράτος αλλάζοντας το Σύνταγμα και εφαρμόζοντας μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Έχοντας προηγουμένως υπηρετήσει ως καγκελάριος και υπουργός της Διώρυγας του Παναμά υπό τον πρόεδρο Ricardo Martinelli, ο οποίος βρίσκεται επί του παρόντος σε άσυλο στην πρεσβεία της Νικαράγουας, ο Roux έχει αποστασιοποιηθεί από το πρώην αφεντικό του και έχει τοποθετηθεί ως υποψήφιος για πραγματική αλλαγή στον Παναμά. Έχει περιγράψει προτάσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την αύξηση των ελάχιστων συντάξεων, την αναζωογόνηση της οικονομίας, την εφαρμογή μέτρων λιτότητας και την κατασκευή έργων υποδομής όπως ένας σιδηρόδρομος από την πρωτεύουσα στη δυτική επαρχία Chiriqui.

Το μήνυμα της εκστρατείας του Roux περιστρέφεται γύρω από την ιδέα της επιλογής μεταξύ του status quo της διαφθοράς ή της ψήφου για μια νέα κατεύθυνση που δίνει προτεραιότητα στη διαφάνεια και τη λογοδοσία στην κυβέρνηση. Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, ο Ρου κάλεσε τους Παναμάς να κάνουν μια επιλογή που θα διαμορφώσει το μέλλον της χώρας.

LEAVE A RESPONSE

Journalist and reporter on Newikop. Married with 3 kids.