Anraku Sorato secures victory with boulder win at IFSC World Cup Salt Lake City
Νέα

Anraku Sorato secures victory with boulder win at IFSC World Cup Salt Lake City

Ο δεκαεπτάχρονος Anraku Sorato έγινε πρωτοσέλιδο το Σάββατο στο Παγκόσμιο Κύπελλο IFSC Salt Lake City κατακτώντας την τελευταία διαδρομή ογκόλιθου. Ο ανερχόμενος Ιάπωνας σταρ της αθλητικής αναρρίχησης εξασφάλισε τη δεύτερη νίκη του στο Παγκόσμιο Κύπελλο σταδιοδρομίας, προσθέτοντας στη συλλογή του με πέντε τίτλους Παγκοσμίου Κυπέλλου συνολικά. Ο συμπατριώτης του Anraku, Narasaki Meichi, πήρε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ ο Αυστριακός βετεράνος Jakob Schubert κέρδισε το χάλκινο, σημειώνοντας την 11η θέση του στους αγώνες ογκόλιθων και την 64η θέση συνολικά.

Η νίκη του Anraku στο Salt Lake City έρχεται μετά από μια επιτυχημένη χρονιά, ολοκληρώνοντας με ένα ασημένιο μετάλλιο στον ογκόλιθο στην ίδια διοργάνωση πέρυσι και στη συνέχεια διεκδικώντας τον πρώτο του τίτλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Boulder στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας. Με την υποστήριξη ενός ενθουσιώδους πλήθους, ο Anraku ξεπέρασε τρεις από τις τέσσερις διαδρομές και έφτασε στη ζώνη στην τέταρτη, εξασφαλίζοντας τη θέση του στην κορυφή του βάθρου.

Αναλογιζόμενος τη νίκη του, ο Anraku μοιράστηκε τον ενθουσιασμό και την ευγνωμοσύνη του για το ορόσημο στην προπόνησή του, υπογραμμίζοντας την αυτοπεποίθηση που του έδωσε καθώς κοιτάζει μπροστά σε μελλοντικούς αγώνες. Παρά το ότι ένιωθε νευρικός και τεταμένος κατά τη διάρκεια του τελευταίου ογκόλιθου, η αποφασιστικότητα και η ικανότητα του Anraku τον οδήγησαν στην επιτυχία.

Καθώς η μέρα συνεχιζόταν, οι εγχώριοι ορειβάτες Emma Hunt και Sam Watson ετοιμάστηκαν να διαγωνιστούν στα αγωνίσματα αναρρίχησης ταχύτητας, με τον Watson να στοχεύει να υπερασπιστεί το παγκόσμιο ρεκόρ των ανδρών του που είχε οριστεί στα 4,79 δευτερόλεπτα. Ο γυναικείος αγώνας ογκόλιθων είχε προγραμματιστεί για την επόμενη μέρα, υποσχόμενος πιο συναρπαστική δράση τόσο για τους θαυμαστές όσο και για τους συμμετέχοντες.

LEAVE A RESPONSE

Journalist and reporter on Newikop. Married with 3 kids.