Review of Anti-Doping Procedures in World Aquatics Following Chinese Swimmers Scandal
Νέα

Review of Anti-Doping Procedures in World Aquatics Following Chinese Swimmers Scandal

Η World Aquatics δημιούργησε μια πενταμελή επιτροπή ελέγχου αντιντόπινγκ μετά από αναφορές ότι 23 Κινέζοι κολυμβητές επετράπη να αγωνιστούν στους Αγώνες του Τόκιο παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένη ουσία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (Wada) αναγνώρισε ότι δεν μπορούσε να αντικρούσει τον ισχυρισμό του Οργανισμού Αντιντόπινγκ της Κίνας ότι οι κολυμβητές έλαβαν ακούσια ένα φάρμακο για την καρδιά που ονομάζεται τριμεταζιδίνη (TMZ).

Σε επιστολή προς τις ομοσπονδίες μέλη, η World Aquatics εξέφρασε τη δέσμευσή της για τη βελτίωση της διαδικασίας ελέγχου και λήψης αποφάσεων κατά του ντόπινγκ εντός της ομοσπονδίας. Ο στόχος είναι να μάθουμε από την κατάσταση και να ενισχύσουμε την ικανότητα του οργανισμού να χειρίζεται παρόμοιες περιπτώσεις στο μέλλον, διασφαλίζοντας ότι η εμπιστοσύνη των αθλητών στο σύστημα παραμένει ισχυρή. Τα μέλη της επιτροπής που διορίστηκαν είναι οι Miguel Cardenal, Ken Lalo, Annabelle Williams, Florent Manaudou και Fernando Possenti, με την αναθεώρηση και την έκθεση να αναμένεται να ολοκληρωθούν αμέσως.

Η Wada έχει ξεκινήσει μια ανεξάρτητη έρευνα υπό την ηγεσία του Ελβετού εισαγγελέα Eric Cottier για να ελέγξει εξονυχιστικά τον χειρισμό της υπόθεσης. Τα ευρήματα αναμένονται εντός δύο μηνών, με στόχο την αντιμετώπιση τυχόν ανησυχιών σχετικά με το κίνημα κατά του ντόπινγκ και τη διαβεβαίωση των αθλητών που κατευθύνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπευτικές οργανώσεις αθλητών των ΗΠΑ ζήτησαν μια ανεξάρτητη έρευνα, ενώ ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC) Τόμας Μπαχ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ακεραιότητα της Wada.

LEAVE A RESPONSE

Journalist and reporter on Newikop. Married with 3 kids.